Kopje-omgeving-Bievink kopiëren

De Achterhoek heeft veel te bieden, uiteraard voor wandelaars en fietsers, maar ook voor liefhebbers van kunst en cultuur en echte Bourgondiërs. Onze B&B is centraal gelegen in de Achterhoek, u kunt dus gemakkelijk alle kanten op. Hieronder geven we u alvast enkele tips voor leuke uitjes. Ter plekke vertellen we er graag meer over.

Wandelen & fietsen

Direct vanuit de B&B zijn er verschillende wandel- en fietstochten te maken. Zo is het prachtig fietsen over de in ere herstelde kerkenpaden rondom Sinderen en De Heurne die voeren door weilanden, bossen en langs boerderijen. Onderweg zijn er leuke stops te maken bij onder andere boerderijwinkels, theetuinen en musea. In de B&B liggen verschillende routes voor u klaar.

fietsen achterhoek
Bospaadje achterhoek
wandelen achterhoek

Terug in de tijd

Neem een kijkje bij museumboerderij het Hofshuus in Varsseveld om een indruk te krijgen van het Achterhoekse boerenleven in de eerste helft van de twinstigste eeuw. Bij Halte Bontebrug is een oude kruidenierswinkel met een monumentale bakkerij te vinden. Het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten vertelt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in de Achterhoek, in het bijzonder over de vele onderduikers die hier destijds een veilig heenkomen zochten. Geïnteresseerden in het industriële erfgoed van de streek kunnen hun hart ophalen bij het DRU industriepark in Ulft.

Vakantie Achterhoek
hofshuus.nl
Vakantie Achterhoek
B&B Bievink Achterhoek

Culinair genieten

In de Achterhoek is het op en top genieten op culinair gebied. Er worden volop mooie streekproducten geproduceerd die vaak direct verkrijgbaar zijn in boerderijwinkels of landwinkels. Er worden veel lokale biertjes gebrouwen en kwalitatief goede wijnen gemaakt. Veel van deze brouwerijen en wijngaarden zijn te bezoeken en er kan zelfs in de wijngaard worden gepicknickt! Al op 10 minuten fietsen van onze B&B treft u verschillende horecagelegenheden. In het najaar bieden veel restaurants een heerlijk menu met wild uit de Achterhoek aan.

Vakantie Achterhoek
Michael Basten fotografie
Uiteten in de Achterhoek
Uiteten in de Achterhoek

Kunst & cultuur

Voor kunstliefhebbers is er genoeg te ontdekken. Bij Museum Villa Mondriaan Winterswijk komt u meer te weten over deze kunstenaar die zijn jonge jaren in Winterswijk doorbracht. Een bezoek aan dit museum is goed te combineren met een wandel- of fietstocht door het prachtige nationaal landschap Winterswijk. Een bezoekje aan Ruurlo is zeker ook de moeite waard. In het 14e eeuwse kasteel van Ruurlo is museum MORE gevestigd. U kunt hier het werk van Carel Willink bewonderen. In de zomerperiode worden er regelmatig kunstroutes en andere interessante culturele evenementen in de buitenlucht georganiseerd.

Vakantie Achterhoek
©Museum MORE-Kasteel Ruurlo
Vakantie Achterhoek
Vakantie Achterhoek

Tips VVV Oude IJsselstreek

Westendorp maakt deel uit van de gemeente Oude IJsselstreek. Vroeger was de regio het kloppende hart van de Achterhoekse ijzerindustrie, met name de omgeving van Ulft en Terborg. Tegenwoordig is het een gebied vol erfgoed en cultuurhistorie in een vriendelijk rivierenlandschap. Samen met de eeuwenoude bosgebieden rondom Westendorp, Varsseveld en Sinderen, vormt het een veelzijdige gemeente. Heden en verleden komen hier overal samen! Stap of trap door het afwisselende landschap en ontdek de pareltjes van Oude IJsselstreek.

Klik op het onderstaande logo en ontdek de Oude IJsselstreek aan de hand van de top 12 die de VVV heeft opgesteld.